11. maj 2017

Kom med til MAD Monday!

De mange smagsoplevelser og oplevelser, der findes i vores køkkener og restauranter, er resultatet af århundreders bevægelse af mennesker, frø og landbrugs-, kulinariske og kulturelle metoder. Hvad kan vi lære af vores skiftende smags-palette, tallerkener og køkkener i en tid, hvor mennesker, ideer, klima og kapital bevæger sig på tværs af grænser?

Mandag 15. maj slår MAD endnu engang dørerne op for en MAD Monday, denne gang om emnet migration. Aftenen byder på diskussion, mad og drikkevarer modereret af advokat og netværksorganisator Natasha Al-Hariri.

Aftenens talere
Trine holder oplæg om at opbygge fødevarevirksomhedsmodeller, der skaber muligheder for indvandrere.

Thorsten Schmidt, kok, grundlægger af Malling og Schmidt og konsulent på VILD MAD, deler historiske perspektiver på mad og køkkener som et produkt af bevægelsen af mennesker, traditioner og ingredienser.

Dr. Emma-Jayne Abbots, antropolog ved University of Wales Trinity Saint David, kontekstualiserer bevægelsen af mennesker i dag og deler sin forskning i kraften i mad og køkkener for at danne tværnationale forbindelser. Hun deler også sin nyere forskning, der undersøger sammenhænge, hvor madens evne til at forbinde grupper er mindre tydelig og mere tvivlsom.

Medstifter og direktør for københavnske nonprofit Trampoline House, Morten Goll, forklarer oprindelsen og filosofien for det brugerdrevne retfærdighedscenter for flygtninge, som han driver. Zohra Yaqoubi og Hana og Houda Hussein, medlemmer af Trampolin House fra Afghanistan og Palæstina og kokke i Sisters’ Cuisine, fortæller historier om hvilken rolle mad har spillet i deres liv i Danmark.

Kom med!
Arrangementet finder sted på Strandgade 93, 1. sal, 1401 København K, mandag 15. maj 2017, kl. 19–21. Der er et begrænser antal billetter tilgængelige fra 1. maj. Hent din billet og læs mere om MAD Monday her.

Grafik af MAD.

Til forsiden…