8. september 2015

Peralta – Mad, fortællinger og billeder fra Nordtoscana

Tag med på en rejse til et helt særligt sted i Norditalien. Et sted hvor mennesker, natur og kultur bliver til et. Her falder du ned i en tidslomme, hvor der er god tid, og ikke mindst tid til at planlægge, hvad det næste måltid skal være. I dag udkommer Trine Hahnemann og Lars Raneks bog Peralta – Mad, fortællinger og billeder fra Nordtoscana.

I smuk balance med Lars Raneks indbydende billeder fortæller Trine Hahnemann gennem historier og opskrifter om sin kærlighed til Peralta. Historierne omsætter drømmen om det gode liv i Toscana til virkelighed. I bogen får du 90 opskrifter fra Trines italienske køkken og et udvalg af traditionelle opskrifter fra de lokale. Mød Dinah Voisin, Laura, Lunardi-familien, Rita fra Casoli og mange flere fra lokalområdet, og spis med til søndagsfrokost på Peralta. Alle opskrifterne er nemt tilgængelige i den stil, som Trine Hahnemann er kendt for fra sine mange kogebøger.

»Lige siden jeg besøgte Peralta første gang, har jeg har drømt om at lave en kogebog om stedet og mit liv der, når jeg er der nede med min familie. Peralta er for mig summen af mine drømme om det gode liv. Det er stedet, hvor natur møder kultur,« fortæller Trine Hahnemann, der besøgte Peralta for første gang i 2003 sammen med sin mand Niels Peter og deres to børn.

»Trine og Niels Peter er vendt tilbage til Peralta mange gange siden deres første besøg. Jeg blev naturligvis henrykt, da hun spurgte, om hun måtte komme til Peralta og skrive en toscansk kogebog. Og endnu mere da hun fortalte, at hun gerne ville vise Peralta frem for verden sammen med nogle af Lauras meget traditionelle, lokale opskrifter.« fortæller Dinah Voisin, chef for Peralta.

Bogen har 272 sider og 90 opskrifter. Vejledende pris er 299 kr., og bogen kan købes hos Thiemers Magasin og i onlinebutikker.

Til forsiden…