3. oktober 2016

Send flere krydderier udgiver ny kogebog

Anderledes, overraskende og fantastiske ting sker, når man tør udfordre det kendte og invitere indenfor. I kogebogen Krydret Kogekunst er nogle af Danmarks dygtigste kvindelige kokke og madskribenter inviteret med i køkkenet hos kokkene fra Indvandrer Kvindecentrets socialøkonomiske spiseri, Send Flere Krydderier. Trine er blandt de 22 kvindelige kokke, der sammen har fremtryllet 55 krydrede opskrifter.

22 skønne kvinder, der med en fælles kærlighed til mad er gået sammen og har krydset smage, dufte, farver og madhåndværk, mens de har lært hinanden bedre at kende undervejs. Et unikt og inspirerende møde, der har ført til nye opskrifter til glæde for dem selv og alle os andre. Trine og Dalal har bidraget med opskrifter på salvite, fattoush og fatayer med yoghurtdressing.

Temaet for bogen er netop mødet; mødet mellem kvinder, mødet mellem madkulturer og traditioner og mødet mellem mennesker, hvis faglighed er funderet i passionen for mad. Overskuddet fra salget af bogen går til Send Flere Krydderier.

22 kokke og 10 køkkenmøder
Bogen er opbygget omkring 10 kapitler, hvor kvinderne parvis skaber lækre og velsmagende retter, mens de taler om mad, smag, ingredienser og måden at sætte dem sammen på. Du møder madtraditioner fra Nordafrika, Balkan, Østafrika, Mellemøsten og Asien og kan blandt meget andet lære at tilberede tabouleh, krydret pakora, friske fatayer med citrus, sød salviete, lassi med amchoor samt søde og salte börek.

Opskrifterne er blevet til i samarbejder mellem:
Ditte Ingemann (The Food Club) og Mibera Kiki
Katrine Klinken (kok og kogebogsforfatter) og Parveen Bib
Marie Holm (madskribent og kogebogsforfatter) og Shazia Asim Ali
Dak Laddaporn (Kiin Kiin) og Hanife Berisha
Nadia Mathiesen (Foodfanatic.dk) og Rachida Moufid
Anita Klemmesen (Den Røde Cottage og Den Gule Cottage) og Fadimo Nuur
Louisa Lorang (madblogger og kogebogsforfatter) og Rothna Begum
Trine Hahnemann (Hahnemanns køkken) og Dalal Khalin
Tina Scheftelowitz (kok og kogebogsforfatter) og Ghada Baba Nasser
Camilla Plum (kok, tv-vært og kogebogsforfatter) og Rahmat Iqbal samt døtrene Asta Plum og Sania Iqbal

Send Flere Krydderier
Send Flere Krydderier er en socialøkonomisk virksomhed, der har eksisteret siden 2012 under Indvandrer Kvindecentret på Nørrebro. Formålet med virksomheden er at styrke etniske minoritetskvinders mulighed for at komme tættere på arbejdsmarkedet gennem køkkenfalig opkvalificering og ansættelse i Send Flere Krydderier eller andre virksomheder.

Læs mere om Krydret Kogekunst her.

Til forsiden…