11. september 2014

Trines Hahnemanns rugbrødslagkage serveret for 10 millioner britere

I går satte millioner af britere sig til tv-skærmen for at følge bagedysten The Great British Bake Off på BBC1, Storbrittaniens svar på Den Store Bagedyst. Trine Hahnemann kendt i Storbrittanien for sine skandinaviske kogebøger og i gårsdagens episode introducerede hun briterne for kagerne og traditionerne omkring det sønderjyske kaffebord i den bedste sendetid.

The Great British Bake Off vurderes med sine 10,3 millioner seere til at være det mest sete madprogram siden Jamie Oliver indtog sendefladen i 90’erne. Det var derfor med stor glæde, at Trine Hahnemann sagde ja til at deltage i programmet som ambassadør for en af vores stolte traditioner i det sydlige Danmark, nemlig det sønderjyske kaffeebord.

Hver afsnit har som i Den Store Bagedyst en temafortælling, og i går besøgte komiker og medvært Sue Perkins Trine Hahnemann på danske ambassade i London for at introducere seerne til kagerne og traditionerne omkring det sønderjyske kagebord. Sue Perkins smagte sig gennem Trines hjemmebagte kringle, søsterkage, kardemommeboller, småkager, marmorkage, fødselsdagslagkage og selvfølgelig rugbrødslagkagen.

Trine udgiver 25. september den omfattende bagebog, Scandinavian Baking, i Storbrittanien. Bogen udkommer på dansk i 2015.

Til forsiden…