Kantinedrift

Hahnemanns Køkken driver kantiner med høj gastronomisk standard i offentlige og private virksomheder. Hahnemanns Køkken er grundlagt og ejet af kok og kogebogsforfatter Trine Hahnemann. Hahnemanns Køkken er en virksomhed, der drives efter Trines principper om gastronomi, måltidskultur og bæredygtighed.

Trine har »hands-on« i den daglige drift og er med til at sikre, at alle kunder får en fleksibel og individuel betjening. Med sin stærke gastronomisk profil har hun stor indflydelse, men Trine lægger også meget vægt på at samarbejde med sit hold. At lave god mad handler om teamwork.

Hahnemanns Køkken tilbyder ikke standardløsninger, men individuelt tilpassede kantiner baseret på Hahnemanns Køkkens koncept. I Hahnemanns Køkken er kærlighed til mad ikke en kliché. Vi laver mad med kærlighed hver dag og ved af erfaring, hvor vigtigt et omdrejningspunkt frokosten er for virksomhedens medarbejdere.

Vi ved også, hvor vigtigt det er med åbenhed og dialog. Vores medarbejdere tager ansvar for at være imødekommende og løse alle opgaver, store som små. Vi er bevidste om vigtigheden af den »usynlige« funktion, som vi udfylder for at virksomhedens dagligdag fungerer – både over for virksomhedens medarbejdere og dens gæster.

Vi arbejder efter tre principper:

Gastronomi, Måltidskultur og Bæredygtighed

Gastronomi i Hahnemanns Køkken handler om råvarekvalitet, madglæde, kreativitet. Men i særdeleshed handler det om medarbejderne i vores virksomhed: kokkene. Vores kokke er håndværkere med klassiske dyder som grundighed og omhu. Kokkene er hjertet, som skaber mad med kærlighed. En stærk uddannelse, erfaring fra gode restauranter og håndværksmæssig stolthed er fællestrækket for vores kokke og grundstenen i Hahnemanns Køkken.

Måltidskultur: måltidets samvær styrker de personlige kontakter og det daglige netværk. Mennesker, der spiser sammen, spiser som regel kun det, de har brug for, ikke for meget og ikke for lidt. De spiser lidt langsommere og nyder deres mad mere. Samfund med en stærk fælles madkultur har sundere borgere. Arbejdspladser, hvor man tager ansvar for, hvad der serveres, og hvor der er en stærk kultur for fælles frokostmåltider, har sundere og gladere medarbejdere.

Bæredygtighed: vores politik er, at kød og fisk købes lokalt. Grise og kyllinger er fritgående, og vi lader sæsonen bestemme en hel del af menuen: rodfrugter om vinteren, hornfisk om foråret, jordbær i juli og alting i sensommeren. Den lokale sæson byder på modne og rigelige varer, og sæsonvarer er ofte det bedste køb, så kvalitet, bæredygtighed og sæsonvarer er også god økonomisk fornuft. De fleste danskere skal tilstræbe at spise mindre kød og færre mælkeprodukter.

I Hahnemanns Køkken bruger vi megen af vores gastronomiske kunnen til at lave mad med udgangspunkt i det vegetabilske. Målet er at flytte opmærksomheden fra fravær af kød til oplevelse af få et godt måltid. Ved at lave grønne retter med et tilbehør af kød, ost eller æg kommer vi til at spise mindre kød og skære ned i mængden af mælkeprodukter.

Til forsiden…