Køkkenlivet som kokkeelev

Hvad vil det sige at være kokkeelev hos Hahnemanns Køkken? Vi har spurgt fem elever om køkkenlivet i kantinerne. Mød Sara Broberg, Mie Deurmann Petersen, Maja Brønnum, Simon Seck Hansen og Matthana Phanthong Samuelsen.

Sara Broberg, 24 år
»Jeg valgte Hahnemanns Køkken pga. Mie, som jeg gik på skole med. Hun talte godt om det. Der er fokus på gode råvarer og økologi. Man får en masse ansvar, hvis man vil, og der er tid til at folde sig ud kreativt. Så kan jeg godt lide profilen og arbejdstiderne. Det er ikke det natteroderi, som vi har kæmpet med,« fortæller Sara, kokkeelev i kantinen ved Microsoft. Læs mere om Saras holdning til økologi og mad fra bunden her.

Mie Deurmann Petersen, 26 år
»Jeg har altid gerne ville være kok. Total kliche! Jeg har altid følt, at jeg kan udtrykke mig gennem at lave arrangementer med mad, så jeg startede med at læse til kok i 2015 og har været elev på 1. Th, og kom til i Hahnemanns Køkken i 2016, fordi jeg specifikt søgte efter en læreplads, hvor der er arbejdsgang i dagtimerne, og hvor kvaliteten er høj. Det er overordnet godt at være elev her, fordi der er vidensdeling på tværs af aldre og kompetencer, og det er der ret stor åbenhed omkring,« siger Mie der lige fortiden nørder i det mellemøstlige køkken i arbejdstiden og fritiden. Læs mere om det her.

Maja Brønnum, 51 år
»Jeg startede som kokkeelev i oktober 2016. Det er en særlig fase med et afkortet forløb. Jeg troede egentlig, at det var økonomisk umuligt at gå i lære, men så fik jeg tilbudt almindelig løn af Hahnemanns Køkken. Jeg får papir på, hvad jeg faktisk kan i forvejen, og det er meget rart at have. Modsat andre unge kokkelever, så har jeg mange års erfaring og ved, hvordan et køkken fungerer, og så får jeg mere i lønningsposen, når jeg har papir på det, « fortæller Maja, der er glad for at finde på salater og balancere dem med resten af menuen. Hun har arbejdet for Hahnemanns Køkken i 16 år. Læs mere om Maja her.

Simon Sieck Hansen, 18 år
»Jeg ville gerne både lære a’la carte-delen med akkuratesse og lære om kantinemad, hvor der skal være tempo på. Jeg får det bedste fra alle verdener, og så gør arbejdet med økologi det bare sjovere,« begrunder Simon sit valg af Hahnemanns Køkken som sin elevplads. Læs mere om Simons køkkenliv her.

Matthana Phanthong Samuelsen, 31 år
»Det var min egen idé at blive elev. Jeg startede i sin tid som tjenerelev og fik en læreplads, men jeg brænder mere for at lave mad. Jeg kan godt lide at prøve lidt af det hele af og lære noget mere. Og så følte jeg, at jeg manglede nogle færdigheder,« siger Matthana, der har været ansat i Hahnemanns Køkken i 6,5 år. Læs om Matthanas glæde ved at partere hele kyllinger i køkkenet her.

Til forsiden…