Sund mad er en større fornøjelse, hvis den ikke er forbundet med forbud.

»Trine Hahnemann«

Sundhed

Hahnemanns Køkkens sundhedspolitik tager sigte på at påvirke gæsternes valg og spisevaner i kantinen dels direkte dels gennem information:

Vi påvirker den sunde adfærd gennem portionsstørrelse og logistik på buffeten ved at:

  • bruge frokosttallerkener og ikke middagstallerkener;
  • sætte salaterne og grønsagerne først på buffeten – så kommer der flere grønsager på tallerknerne, og dermed er der mindre plads til det »tunge«;
  • overveje »tag-tøjet«, som har betydning for, hvor meget man tager, fx bruge teske i mayonnaisen og potageske til råkosten;
  • vise anbefalet mængde ved størrelsen på skålen, dvs. bruge små fade til det energitætte og store fade til det grønne;
  • gøre udvalget mindre, da færre retter betyder færre ture til buffeten – hvilket er lig med mindre måltider.

Vi informerer om sund adfærd ved at:

  • fortælle gæsterne om, hvordan køkkenet »tænker« og laver mad og om, hvordan buffeten er anrettet; det giver viden, der kan bruges til at spise sundere;
  • vise eksempler på tallerken anrettet med køkkenets mad som vejledning til et helt måltid med den rigtige balance;
  • vise den nye madpyramide og fortælle om den – den passer til de otte kostråd.
Til forsiden…